Mi a VIRTUÁLIS SÉTA?

Mi a virtuális séta elkészítésének menete?

Egy virtuális séta készítése több lépésből áll. Ezek a lépések időben akár egy napba is beleférnek (sürgőségi esetben), de reális határidő teljes virtuális séta elkészítésére kb. 4-5 nap. A lépések:

  1. Megfelelő pontok kiválasztása
  2. Képek elkészítése a kiválasztott pontokról (teljes gömböt lefedő képek elkészítése). Fotózás kb. 10 percet vesz igénybe helyszinenként.
  3. Gömbpanorámaképek elkészítése - az össz megadott helyszínről a kép "kiterített" (egyenderékszögű) változatának elkészítése.
  4. Virtuális séta létrehozása - a 3. pontban létrehozott gömbpanorámák összekötése.
  5. Létrehozott virtuális túra beépítése a honlapba.

Bemutató minták

Kültéri virtuális séta demo Beltéri virtuális séta
Safru kertészet - kültéri virtuális séta Regina - beltéri virtuális séta
A képen látható körökre vagy megjelölt ajtókra rá lehet kattintani a következő kép eléréséhez.

Hány Mb-os lesz a virtuális séta?

A virtuális séta mérete főleg a gömbpanoráma mennyiségétől függ. Egy gömbpanoráma optimális mérete kb. 2-4 Mb. Ez azt jelenti hogy egy 5 képből álló virtuális séta akár 15-20 Mb-ot is igényelhet. A betöltés természetesen szakaszos, tehát a látogató már látja az első panorámát, amig a többi a háttérben töltődik.

Mivel tudom, hogy sok tárhely szolgáltató nagyon korlátozza a tárhely és adatforgalom méretét, egy olyan megoldást is kínálok számukra (felár nélkül), amivel az Ön tárhelye kímélve lesz a nagyobb adatforhalom terhelésétől:
A virtuális séta úgy fog kinézni mint ha a honlapja része lenne, valójában a panorámaképek a www.panoramakepek.com szerveréről lesznek betöltve. (hasonló mint pl. YouTUBE videóknál - maga a videó a youtube szerverről töltődik, amig úgy néz ki mint ha a mi weboldalunkon lenne az animáció)